Restauranger och menyer

Här hittar du alla restauranger som deltar i Skreifestivalen. De speciellt framtagna menyerna är komponerade enligt ”nose-to-tail”-principen som innebär att man använder alla delar av fisken för att skapa fantastiska matupplevelser.

Meny Konstnärsbaren


FÖRRÄTTER

Ceviche på skrei

Halstrad skreikind
med pepparrotskräm, kavringkrisp och citron

VARMRÄTTER

Frikassé på skrei 
med halstrad pilgrimsmussla och potatisstomp

Ångad skrei ”Grenoble”

Smörstekt skreirygg med lardo
karamelliserad pärllök, ostronskivling, rödvinssås och och potatispuré

DESSERT

Bakad choklad
med kaffeglass och hasselnötter

BOKA BORD

Meny Sjöpavlijongen


2-RÄTTERSMENY

Sashimi på skreirygg
med krispigt skreiskinn, forellrom, soya och ingefära

Pastramikryddat skreislag och skreidumplings
medsmå inlagda champinjoner och curryskum

3-RÄTTERSMENY

Krispiga skreikinder
med sesammarinerade böngroddar och sotad hjärtsallad

Ångad skreirygg med smörad kålbuljong
och små gröna ärtor, syrad kålrot samt tempererad havskräfta

Citroncreme med havrefras och hallonsorbet

EXTRA

Smörstekt skreirygg med grönsaksjulienne, champagnesås och västerbottenostgratinerad mandelpotatispuré

BOKA BORD

Meny Ulla Winbladh


FÖRRÄTTER

Tunt skivad skreisvans
med lsotad purjolök, krispigt skreiskinn och citroncreme

Friterad skreikind 
med jordärtsskocka och slag med västerbottenostdipp, syrad gurka och krasse

VARMRÄTTER

Smörstekt skreirygg 
med jordärtsskocka, rökt sidfläsk, rödvinssky och potatispuré

Pocherad skreirygg 
med ljummen gubbröra på skreirom, citron och brynt smör

DESSERTER

Mjölkchokladbrulèe

Marängswiss
med saltrostade nötter och kolasås

BOKA BORD

Meny Stockholm Fisk


FÖRRÄTTER

Rökt skreimacka på rågbröd
med pocherat ägg, sikrom, gräslök och citron

Asiatisk tartar på sotad skrei
med avokadokräm, frasigt fläsk och grönsaksdressing

VARMRÄTTER

Smörstekt skrei
med sidfläsk, skogschampinjoner, syltade pärllökar, rödvinssås och potatispuré med citron, vitlök och örter

Pocherad skrei i havskräftsås
med skreikind, hyvlade grönsaker, blåmusslor, räkor och saffranskräm

DESSERTER

Rulltårta med sylt och socker
serverad med kaffemousse, rostad müsli och nörflarn

Chokladtarte
med hallonsorbet och lakrits

 

BOKA BORD

Meny Melanders Brasserie Dalagatan


FÖRRÄTTER

Terrin på skreikind och skrekhaka
med sellerikräm, rökt blåmussla- och persiljebuljong samt krispig skreitunga och puffat skinn

Skrei fritters
med pickles, koriander samt paprika- och vitlöksmajonnäs

VARMRÄTTER

Smörstekt skreirygg
med bakad rotselleri, smörstekt ostronskivling, tryffelmajonnäs, krust på skreifjäll, potatis och quinoa, parmaskinka, syrad lök, riv på skreilever och rökt skreirom samt rödvinssky

Skrei- och skaldjurskorv
med potatiskaka, confiterad äggula, brandade kroketter, västerbottenost samt krispig skreifena och smörsås med forellrom och gräslök

DESSERTER

Crème Brûlée

Äppeldonuts med kanelglass

BOKA BORD

Meny Melanders Brasserie Täby


FÖRRÄTTER

Skreikinder
med grönärtskräm och pata negra

Tartar på skrei
med gräslök, kapris och citronolja

3 olika sorters sushi på skrei

VARMRÄTTER

Ångad skreifilé
med paprikasås, broccoli och kokt potatis

Sotad skreirygg
med gräddkokt savoykål, sidfläsk, champinjoner och potatispuré

Kokt rimmad skreirygg
med pepparrot, räkor, skirat smör och kokt potatis

DESSERT

Valrhonachoklad-glass
med rårörda hallon och mandelkaka

Crème bruleé
med färska bär

 

BOKA BORD

Meny Melanders Söderhallarna

FÖRRÄTTER

Skaldjurssoppa
med skrei-frikadeller

Friterad skreikind och skreitunga
med picklade rotfrukter och chipotle-aioli

VARMRÄTTER

Pocherad skreifilé
med örtsås och skreirom

Halstrad skreirygg
med karljohangrädde och västerbottenkroketter

Kokt skrei
med smör och pepparrot

DESSERTER

Vaniljpannacotta
med hjortronmynta

Boka Bord

Meny Edsbacka Wärdshus

FÖRRÄTTER

Skaldjurssoppa
med skrei-frikadeller

Friterad skreikind och skreitunga
med picklade rotfrukter och chipotle-aioli

VARMRÄTTER

Pocherad skreifilé
med örtsås och skreirom

Halstrad skreirygg
med karljohangrädde och västerbottenkroketter

Kokt skrei
med smör och pepparrot

DESSERTER

Vaniljpannacotta
med hjortronmynta

Boka Bord