Restauranger och menyer

Här hittar du alla restauranger som deltar i Skreifestivalen. De speciellt framtagna menyerna är komponerade enligt ”nose-to-tail”-principen som innebär att man använder alla delar av fisken för att skapa fantastiska matupplevelser.

Meny Konstnärsbaren


FÖRRÄTTER

Ceviche på skrei

Friterade skreikinder
med honeymustard-dip

VARMRÄTTER

Frasigt friterade skreislag
med västerbottenost, pepparrot, äpple och fänkålssallad

Skreirygg
med sandefjordsås och sockerärtor

Mandelstekt skrei
med roscofflök, rödvin och hällestadsvamp

DESSERT

Marängsviss
med kolafudge

BOKA BORD

Meny Sjöpavlijongen


FÖRRÄTTER

Friterade skreikinder
med pommes frites samt rouille

Carpaccio på rimmad skrei
med oliviade, rödbeta och forellromsdressing

VARMRÄTTER

Smörstekt skreirygg
med sauce verte, ansjoviscrème och krispigt skinn

Skreislag bakat i brynt smör
med vit böncréme, karljohansvamp och hummerskum

DESSERTER

Lakrits-crème brûlée

Kaffegodis
BOKA BORD

Meny Ulla Winbladh


FÖRRÄTTER

Jordärtskockssoppa
med lättrökt skreislag, picklad rödlök och krasse

Gubbröra på kavring
med skreirom och brynt smör

VARMRÄTTER

Smörstekt skreirygg och friterad tunga
med rosmarinsky, svartrot och potatispuré

Frikassé på skreirygg och kind
med västerbottensås, fänkålscrudité och krispigt skreiskinn

DESSERTER

Citron- och marängpaj
med rårörda bär

Chokladcheesecake
med saltrostade nötter

BOKA BORD

Meny Stockholm Fisk


FÖRRÄTTER

Ceviche på skrei och lax
med chili, salladslök, koriander och rostad majs

Friterade skreikinder
med bläckfiskaïoli

VARMRÄTTER

Ångad skreirygg
med ljummen gubbröra, skreirom och brynt smör med syrad lök

Hemvevad skrei- och skaldjurskorv
med västerbottengratinerad potatispuré, picklade betor och skaldjursvelout

DESSERTER

Glass
med ljumma hjortron och maränger

Nougatkräm
med citrussorbet och nötkrisp

 

BOKA BORD

Meny Melanders Brasserie Dalagatan


FÖRRÄTTER

Skreislider
Rökt och friterad tunga samt lime och chilimarinerad kind serveras med chilidipp, korianderpickles och rostad lök

Skreitartar

Serveras med avokado, mynta, citron, lime och krispig tapioca

VARMRÄTTER

Smörstekt skreirygg
Serveras med blomkål bakad i brynt smör, friterat fjäll och puffat skinn, löjrom, dragonkräm samt brandade croquette,
picklad rödlök och dragonsky

Skrei- och skaldjurskorv
Serveras med friterad västerbottenost, örtmarinerad broccoli och frasiga rotfrukter, potatis smaksatt med rostad vitlök samt gräslök- och forellromsmörsås

DESSERTER

Crème Brûlée

Äppeldonuts med kanelglass

BOKA BORD

Meny Melanders Brasserie Täby


FÖRRÄTTER

Smörstekt skreikind
med pata negra, jordärtskocksskum och gremolataolja

Ceviche på skrei
med lime, färsk chili och koriander serveras med krispigt majsbröd

3 olika sorters sushi på skrei

VARMRÄTTER

Skreislag i savoykål
med friterad skreirom och stuvade svartrötter

Sotad skreirygg
med rostad rotsellericrème, grillad citron och krossade hasselnötter i brynt smör

Klassiskt rimmad skrei
med räkor, pepparrot och skirat smör

DESSERT

Vanilj-crème brûlée
med kryddkokt päron

Citronsorbet
med Moscato d’Asti

 

BOKA BORD

Meny Melanders Söderhallarna

FÖRRÄTTER

Gravad skrei
med kryddpicklad fänkål och rödlök serveras med rökt skreirom

Friterad skreikind och tunga
serveras med grönchilimajonnäs

VARMRÄTTER

Pocherad skreifilé
med smörad skaldjursbuljong, rotfrukter och räkor

Halstrad skreirygg
med palsternackspuré, friterad grönkål och ankleversky

Kokt skrei
med smör och pepparrot

DESSERTER

Vit chokladmousse
med havrecrunch och marinerade hallon

Vaniljpannacotta
med jordgubbs- och rabarberkompott

Boka Bord