Nisses bästa skreitips

Fisk har alltid legat mästerkocken Molinder varmt om hjärtat. I många år har han propagerat för att matlagare (både proffs och amatörer) måste bli duktigare på att ta hand om alla fiskens beståndsdelar. Här kan du spana in Nisse bästa ”nose to tail”-tips och lite annat smått och gott som hjälper dig att ta din matlagning till nya höjder.

SKREIEN NOSE-TO-TAIL

I det här klippet visar Nisse Molinder hur man tar tillvara på hela fisken genom att stycka skreitorsk enligt ”nose to tail”-principen. Mästerkocken visar hur man tar ut kinder, tunga, filé, bukslag, stjärt, skinn, rom och lever.

RIMMA SKREI

I det här klippet delar Nisse med sig av några grundläggande knep som är bra att känna till, som till exempel hur och varför man rimmar fisk.

KOKA OCH UGNSSTEKA SKREI

Fisk-kungen delar med sig av några oumbärliga tillagningstips för dig som vill lyckas med fisken i köket. Fisk är inte svårt att tillaga, mycket enklare än du tror. Se själv.

CARPACCIO PÅ SKREI

Mästerkocken Molinder visar hur man gör en enkel, snabb och spännande förrätt som tar tillvara på råvaran på bästa sätt.

HALSTRADE TORSKKINDER

Nisse visar hur man tillagar en makalöst god rätt av skreitorskinder; sallad med halstrade torskkinder och dragondressing. Enkelt, sagolikt gott och – färdigt på ett ögonblick!

SKREI MED BACON OCH CHAMPINJONER

Kan man verkligen dricka rött vin till fisk? Klart man kan. Nisse lagar skrei på norskt vis, med bacon och champinjoner, en rätt som passar utmärkt tillsammans med rött vin.

ALLA VÄGAR BÄR TILL ROM

Mästerkocken Molinder tipsar hur man kan tillaga skreirom på flera olika vis: gör din egen kaviar eller stek och servera på knäckemackan med lite dill.

SÅ GÖR DU EN PERFEKT RÖDVINSSÅS

Nisse Molinder, känd från bland annat Kockarnas Kamp, visar hur man får till en perfekt rödvinssås med hjälp av skreilever.

LYXIG VARDAGSMIDDAG PÅ REKORDTID

Mästerkocken Molinder visar hur man lagar en läcker vardagsmiddag med skrei som är färdig på ett ögonblick.

STOCKHOLMS SKREIFESTIVAL

Stockholms Skreifestival är en gastronomisk festival helt tillägnad skrei – norsk torsk när den är som bäst. Mellan 31 januari och 17 februari kan du uppleva denna delikatess till fantastiska priser på ett flertal krogar runtom i Stockholm som var och en har gjort sin egen personliga tolkning. Vänligen notera att datumen som Nisse i nämner i filmen inte gäller årets skreifestival.